Autowallis: teljesültek a tőzsdei részvényátsorolás feltételei

Gazdaság, 2019.06.13

Az Autowallis Nyrt. teljesítette a feltételeket ahhoz, hogy törzsrészvényeit a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) június 25-én standard kategóriából prémium kategóriába sorolja át.

A társaság a BÉT honlapján szerdán közzétett rendkívüli tájékoztatásban kiemelte többek között a minimális közkézhányad követelményének teljesülését, valamint azt, hogy az Autowallis nem áll csődeljárás, illetve felszámolási vagy végelszámolási eljárás alatt, és nincs tartozása a BÉT-nek.

A társaság vállalta, hogy az átsorolás napjától eleget tesz a jogszabályok és tőzsdei szabályok által előírt tájékoztatási kötelezettségeknek.

A Wallis Csoport az Altera Nyrt. átalakításával lépett a tőzsdére, a kibocsátó neve február 1-jei hatállyal változott át AutoWallisra. A vállalat tulajdonába került Wallis Automotive Europe, a Wallis Motor Duna, a Wallis Motor Pest és a Wallis Autókölcsönző együttes árbevétele 2017-ben meghaladta a 66 milliárd forintot, így az AutoWallis a BÉT hetedik legnagyobb árbevételű vállalata lett.

Veres Tibor, az AutoWallis Nyrt. fő tulajdonosa, a Wallis Csoport elnöke februárban kijelentette, hogy a társaság elkötelezett a tőzsdei fejlesztése mellett. Székely Gábor befektetési igazgató hozzátette, hogy az AutoWallis a BUX-indexet meghatározó kibocsátók közé szeretne kerülni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!