Az ANY Biztonsági Nyomda nettó eredménye 73 százalékkal nőtt az első három negyedévben

Gazdaság, 2023.11.17

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. 3,492 milliárd forint konszolidált nettó eredményt ért 2023 első kilenc hónapjában, ami 73 százalékkal magasabb, mint az előző év azonos időszakában; a nettó árbevétele 25 százalékkal 44,0 milliárd forintra emelkedett.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közétett beszámolója szerint a vállalat első kilenc havi kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 7,0 milliárd forint lett, 39,4 százalékkal emelkedett az előző év hasonló időszakához viszonyítva. Az EBITDA marzs így 14,26 százalékról 15,88 százalékra nőtt.

A jelentés szerint a stratégiai termékszegmensek közül a biztonsági termékek, megoldások forgalma 22 milliárd forint volt, 89 százalékkal magasabb, mint 2022 hasonló időszakában. A szegmens export árbevétele 490 százalékkal emelkedett és 11,6 milliárd forintot ért el.

A kártyagyártás, megszemélyesítés árbevétele 11 százalékkal, 9,7 milliárd forintra csökkent.

A nyomtatványgyártás, megszemélyesítés, adatfeldolgozás szegmens 9,2 milliárd forint bevételt hozott, amely 4 százalékkal alacsonyabb, mint a bázisidőszaki érték.

A hagyományos nyomdatermékek árbevétele 1,3 milliárd forintot ért el, ez 9 százalékos éves csökkenés.

Az export árbevétel 86 százalékkal 24,7 milliárd forintra nőtt, az export részáranya az összes bevételhez viszonyítva 56,1 százalékot ért el a bázisidőszaki 37,9 százalék után.

Az ANY közleménye idézi Zsámboki Gábort, a társaság vezérigazgatóját, aki kiemelte: az export értékesítés felfutása főként az angolai projekt sikerének és a nemzetközi piacon értékesített útleveleknek köszönhető. Hozzátette: elengedhetetlen a technológiai fejlesztés, a kapacitás bővítése és a gyártástechnológiai, informatikai fejlesztések mellett a digitális kompetenciák növelése a cél.

A társaság a digitális megoldások széles körű bevezetésre törekszik ezzel kiegészítve jelenlegi termékportfólióját - közölte a társaság.

Az ANY Biztonsági Nyomda csoport a kelet-közép-európai régió egyik legnagyobb árbevételű biztonsági és üzleti nyomtatványgyártó cége, termékeit több mint 50 országba szállítja. Magyarországon öt, Romániában kettő, Szlovákiában és Moldovában egy-egy telephellyel működik.

A társaság részvényeit 2005 óta a Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzik, a papír pénteken 1945 forinton zárt, az elmúlt egy évben a legmagasabb ára 1960 forint, minimuma 1385 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!