Az Auchan idén 3,2 milliárd forintot fordít béremelésre

Gazdaság, 2022.01.19

Megállapodott az idei béremelésről az Auchan Retail Magyarország és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ), az áruházlánc idén 3,2 milliárd forintot fordít béremelésre - közölte az Auchan kedden az MTI-vel.

A bérek és a juttatások mértéke január 1-jétől és július 1-jétől változik, a közlemény szerint nagyobb mértékben, mint az előző években.

A legtöbb munkatársat foglalkoztató régiókban a szakképzettséget nem igénylő áruházi pozíciókban, teljesítménytől függően a kezdő jövedelem januártól bruttó 320 ezer forinttól 421 ezer forintig terjed. Ugyanez az összeg júliustól 342 ezer és 445 ezer forint között lehet, ha a vállalat eléri a kitűzött gazdasági eredményeket. A szakképzettséget igénylő állásokban többet fizetnek, a pékek jövedelme például az év második felétől bruttó 485 000 forint lehet.

A béren kívüli juttatásokat továbbra is biztosítják, a munkavállalók részvényesi programja pedig bővül, a nyereségétől függően részvények formájában részesülhetnek juttatásban.

Dominique Ducoux, a magyarországi Auchan vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a munkavállalók erőn felül teljesítettek a járvány alatt. Hozzátette, hogy az eredményesség rajtuk múlik, ezért biztonságot, versenyképes jövedelmet és szakmai fejlődési lehetőséget ígért.

A tárgyalásokkal a szakszervezet is elégedett a közlemény szerint. Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke szerint a bér- és munkaerőpiaci helyzet miatt az egyeztetés nagy kihívás volt, de a tárgyalást konstruktívnak értékelte.

A francia Auchan 19 hiper- és 5 szupermarketet működtet Magyarországon.
(MTI)

Címkék

Auchan
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!