Az AutoWallis Csoport 2028-ra 750 milliárd forintos árbevételt tervez elérni

Gazdaság, 2024.05.06

Az AutoWallis csoport 2028-ra 750 milliárd forintos árbevételt és 40 milliárd forintos EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) elérését tervezi - mondta az AutoWallis vezérigazgatója a társaság által szervezett befektetői napon hétfőn Budapesten.

Ormosy Gábor közölte, a társaság következő 5 éves növekedési stratégiájában az is szerepel, hogy az eladott autók számát 100 ezer körüli szintre emelik.

A vezérigazgató arra is kitért, hogy az intenzív növekedési szakasz 2026-ig tart majd, amit 2027-től egy normalizálódó növekedési fázis követ. A növekedési szakasz után tőkejövedelem nemcsak a részvényértékben, hanem osztalékalapon is termelődik, ezért a menedzsment 2027-től kiszámítható, hosszútávú osztalékfizetésre kíván javaslatot tenni.

Ormosy Gábor elmondta: a következő 5 évben többek között olyan tényezők lesznek hatással az autóipar és egyúttal az AutoWallis működésére is, mint az elektrifikáció térnyerése és a kínai gyártók előretörése. Utóbbi azonban miközben az európai gyártókat sújtja, a kereskedelemben résztvevőknek, így az AutoWallisnak is lehetőséget jelent - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!