Az Egyesült Államokban csökkent a 30 éves jelzáloghitelek kamata

Gazdaság, 2024.05.15

Az Egyesült Államokban csökkent a 30 éves jelzáloghitelek kamata a május 10-én záródott héten - ismertette az amerikai jelzáloghitelező bankok szövetsége (Mortgage Bankers Association of America - MBA) szerdán.

Az MBA honlapjára felkerült adatok szerint a 30 éves lejáratú, fix kamatozású jelzáloghitelek átlagos kamata az előző heti 7,18 százalékról 7,08 százalékra csökkent.

A 30 éves lejáratú, fix kamatozású jelzáloghitelek átlagos kamata tavaly október végén 2000 szeptembere óta, több mint 23 éve a legmagasabb szinten, 7,90 százalékon állt.

Ugyancsak szerdán ismertették, hogy a jelzáloghitel-igénylések száma az Egyesült Államokban a múlt héten 0,5 százalékkal nőtt az előző heti 2,6 százalékos bővülést követően.

Az MBA szezonálisan kiigazított adatai szerint a múlt héten az előző héthez képest 5 százalékkal emelkedett a lakáshitel-refinanszírozási kérelmek száma az Egyesült Államokban az egy héttel korábbi azonos mértékű bővülés után. A lakáshitel-refinanszírozási kérelmek száma 7 százalékkal magasabb volt, mint egy évvel ezelőtt ugyanezen a héten.

A jelzáloghitelek kamatai ismét csökkentek, ennek következtében a lakáshitel-refinanszírozási kérelmek száma nőtt, azonban összességében a refinanszírozási tevékenység továbbra is alacsony szinten áll - nyilatkozta Joel Kan, az MBA vezető közgazdásza.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!