Az első fél évben csaknem 19 százalékkal nőtt a román építőipari termelés

Gazdaság, 2020.08.14

Az idei első fél évben 18,9 százalékkal nőtt a román építőipari termelés volumene a tavalyi év azonos időszakához mérten - közölte pénteken a román országos statisztikai intézet.

A szezonális és naptárhatással kiigazított adat szerint a növekedés 21 százalékos volt a vizsgált időszakban. A nyers adatok szerint a bővülés főleg a karbantartási és javítási, illetve a felújításoknak köszönhető, amelyek volumene 49,4 és 49,1 százalékkal bővült. Az új építéseknél 7 százalékos volt a bővülés.

Az épületek típusa szerint az ipari létesítményeknél 29,6 százalékos volt a növekedés, a lakóépületek építése 18,5 százalékkal bővült, a nem lakóépületeké 5,3 százalékkal. Májushoz viszonyítva júniusban az építőipari termelés volumene 3,2 százalékkal nőtt a nyers adatok szerint, a kiigazított érték szerint a bővülés 4,8 százalékos volt.

Tavaly csaknem 28 százalékkal nőtt a román építőipari termelés a nyers adatok szerint az előző évhez mérten, miután 2018-ban 4,1 százalékkal, 2017-ben 5,4 százalékkal csökkent éves összevetésben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!