Az ELTE-vel kutatja a kibervédelem újabb lehetőségeit az OTP Bank

Gazdaság, 2023.11.15

ELTE-OTP Kiberbiztonsági Ipari Labor(KIBERLAB) néven kutatólabort hozott létre az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) és az OTP Bank az ELTE Informatikai Karán - közölte a pénzintézet az MTI-vel szerdán.

A tájékoztatás szerint a jövőben az OTP Bank és az ELTE számos aktuális kibervédelemmel kapcsolatos kutatási területen fog együttműködni. A kooperáció célja többek között a pénzügyi visszaélések megelőzési lehetőségeinek vizsgálata és a hitelintézet saját védelmi megoldásainak kutatása. A KIBERLAB az ELTE Informatikai Karán a pénzügyi informatikában használt biztonsági megoldások hatékonyságát és fejlesztési lehetőségeit kutatja.

A programtervező informatikus hallgatók kreditért felvehető tárgyként csatlakozhatnak a labor munkájához, így amellett, hogy megismerhetik az általános banki kibervédelmi mechanizmusokat, gyakorlati ismereteket is szerezhetnek a pénzügyi informatikát érintő fejlesztésekről.

A KIBERLAB munkájában legjobban teljesítő hallgatóknak az OTP Bank ösztöndíjat és munkalehetőséget biztosít. Mindemellett az OTP-csoport dolgozói vendégelőadásokat is tartanak az egyetemen a pénzügyi- és a kiberbiztonságról.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!