Az építőipari fellendülésnek köszönhetően kezdett új beruházást egy fémipari cég

Gazdaság, 2021.05.02

Az építőipari fellenülésnek köszönhetően kezdett kapacitásbővítő beruházásba a Gressio Kft. - közölte az acélszerkezeteket gyártó vállalat az MTI-vel.

A Gressio Kft. több mint 831 millió forintos beruházásához 50 százalékos hozzájárulást, csaknem 415 millió forintot kapott a Széchenyi 2020 programban, a kis- és közepes vállalkozások kapacitásbővítését ösztönző pályázatból. A cég 36 hegesztő berendezést vásárol a támogatásból nyírmadai telephelyére, ahol ezzel együtt korszerű vállalatirányítási rendszert is bevezetnek. Az új technológia kiváló minőségű fémipari félkész- és késztermékek létrehozását teszi lehetővé, és legalább ilyen fontos, hogy az eddiginél gyorsabbá, pontosabbá alakítja a gyártást - közölték.

A vállalat a beruházást azzal indokolta, hogy a bővülő építőipari egyre több megrendelést ad a fémiparnak. A Gressio Kft. ugyanakkor nemcsak új technológiát szerez be, hanem 16 munkahelyet is létesít az eddigieken felül - tették hozzá.

A nyíregyházi központú cég többségében épületekhez gyárt tető- és tartószerkezeteket belföldi megrendelésre, nagyrészt a keleti országrészben működő vállalatok megbízásából. Az elkészült elemeket csarnokokba építik be, de konténereket, és raktározáshoz használható elemeket is készítenek.

A Gressio Kft. 2018-ban 361 millió forintot, 2019-ben 813 millió forintot meghaladó nettó árbevételt ért el. Adózott eredménye 9 milliárd forintról több mint 111 milliárd forintra nőtt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!