Az Iposz a mikrovállalkozások pozitív diszkriminációját szorgalmazza

Gazdaság, 2021.10.07

Az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) a mikrovállalkozások pozitív diszkriminációját szorgalmazza.

Németh László, az Iposz elnöke a Magyar Kézművesség Napja alkalmából csütörtökön tartott ünnepi országos elnökségi ülésen kiemelte, a globalizáció felgyorsulása, az informatikai és technológiai forradalom, a zöldgazdaság egyre sürgetőbb követelménye jóval nagyobb erőfeszítésre, áldozatvállalásra kényszeríti a kézműveseket, a mikro- és kisvállalkozásokat, mint a gazdaság többi rétegét.

Az Iposz a kkv-szektor fontosságának elismerése mellett olyan célirányos mikrovállalkozási gazdaságpolitikát szeretne, amely alkalmazza az európai kisvállalkozói kartában megfogalmazott "Gondolkozz előbb kicsiben!" jelmondatot. Például pályázatok, projektek kiírásakor érvényesíteni lehetne a pozitív diszkrimináció elvét a szektor esetében - mutatott rá Németh László.

Az Iposz elnöke hangsúlyozta, az egyéni vállalkozások, a mikro- és kisvállalkozások jelentős szerepet töltenek be a magyar gazdaságban, a vállalkozások mintegy 90 százalékát teszik ki, foglalkoztatásban minimum 70 százalékot képviselnek, a magyar GDP közel 50 százalékát állítják elő.

Az ipartestületek feladatait érintve Németh László rámutatott arra, hogy hálózatukon keresztül szeretnének többet tenni ennek a rétegnek a továbbképzéséért, modernizációjáért, a foglalkoztatási képességek megőrzéséért.

Az Iposz a rendszerváltás óta minden évben megünnepli a Magyar Kézművesség Napját, hogy ráirányítsa a figyelmet a kézművességre, a mikro- és kisvállalkozásokra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!