Az IVSZ kísérletet tesz a digitális gazdaság következő 30 évének előrejelzésére

Gazdaság, 2023.08.31

Az IVSZ - Digitális vállalkozások szövetsége jubileumi konferenciát szervez a digitális gazdaság következő 30 évének trendjeiről szeptember 19-20-án MENTA 2023 - NEXT30! címmel Balatonfüreden - tájékoztatta a harmincadik alkalommal megrendezett MENTA-konferenciáról a szövetség szerdán az MTI-t.

A közleményben jelezték, hogy a konferencián előadást tart Cecilia Bonefeld-Dahl, a kontinens egyik legbefolyásosabb lobbiszervezete, a DigitalEurope vezetője, aki arról is fog beszélni, melyek azok a technológiai, illetve szabályozási tényezők, amelyek gyorsítják Magyarország fejlődését.

Előadásában Joseph Reger, a Fujitsu egykori technológiai vezetője a következő évtizedek legfontosabb trendjeiről osztja meg gondolatait, míg Petra Viola, a Google fejlesztési igazgatója a cég hazai részlege által fejlesztett MI-vezérelt új szolgáltatását fogja bemutatni.

Rózsa Enikő, az IBM üzleti tanácsadási szolgáltatórészlegének MI-vel foglalkozó technológiai vezetője előadásából azt tudhatják meg a résztvevők, hogy miként szolgálja a "megszelidített" mesterséges intelligencia a vállalkozásokat a hétköznapokban.

A konferenciát Vinnai Balázs IVSZ-elnök nyitja meg, előadást tart továbbá Jaksity György, közgazdász, a Concorde Alapkezelő igazgatósági elnöke, Varga Norbert társadalomtudós, a Soproni Egyetem docense, Livják Csaba, a BuildEXT építésziroda alapítója, illetve panelbeszélgetéseket is tartanak több témában.

A rendezvényen elhangzó előadások az iparágakon átívelő digitalizáció nyomán már messze nem csak az informatikai cégek, hanem minden egyéb szektor szereplője számára is relevánsak - írták a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!