Az MBH Bank közel 91 milliárd forintos adózott eredménnyel zárta az első negyedévet

Gazdaság, 2023.05.31

Az MBH Bank Nyrt. korrigált adózott eredménye az első negyedévben elérte a 90,8 milliárd forintot - tette közzé a pénzintézet tőzsdei jelentésében, amelyről az MTI-t közleményben is tájékoztatta.

Kiemelték: a bank 68,4 milliárd forint korrekciós tételt alkalmazott, elsősorban a kormányzati intézkedések, a Sberbankhoz kapcsolódó OBA díjfizetési kötelezettség és az egyszeri integrációs költségek miatt.

A bank mérlegfőösszege a negyedév végére elérte a 10 446,8 milliárd forintot, amely éves szinten 1,5 százalékos növekedés.

A hitelállomány éves összevetésben 340,1 milliárd forinttal, 7,4 százalékkal 4956 milliárd forintra nőtt; a kimagasló eredményt a bank vállalati üzletágának teljesítménye és a Sberbank állományának átvétele támogatta.

A betétállomány 233,3 milliárd forinttal, 3,8 százalékkal 6421,8 milliárd forintra nőtt, amelyen belül a vállalati állomány 12,3 százalékkal nőtt.

A bank saját tőkéjét a külső gazdasági körülményekre reagálva egy év alatt 16,9 százalékkal 831,7 milliárd forintra növelte márciusig, így a tőkemegfelelési mutató 19,7 százalék lett, ami jelentősen meghaladja a szabályozói elvárásokat.

Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta, hogy stabil üzleti teljesítménnyel és jelentős tőketartalékkal folytatják a munkát, hogy ügyfeleiknek még jobb szolgáltatásokat biztosítsanak és piacvezető, digitális bankot építsenek.

A jelentés a korábbi MKB Bank és a Takarék Csoport, a tavaly beolvadt Budapest Bank és a sikeresen átvett Sberbank számait is tartalmazza.

Az MBH Bank az MKB Bank és a Takarékbank egyesülésével jött létre április végére. Ezt megelőzően a Budapest Bank beolvadt az MKB Bankba. Az MBH Bank csaknem 2 millió lakossági és vállalati ügyfelet szolgál ki, a legtöbb fiókkal rendelkezik Magyarországon, és több mint 9000 munkavállalót foglalkoztat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!