Az MNB két tőzsdei céget megbírságolt jelentéseik csúszása miatt

Gazdaság, 2021.05.18

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) egy-egy millió forint felügyeleti bírsággal sújtotta a Kartonpack és az OTT-ONE tőzsdei kibocsátókat éves jelentéseik határidőben történő közzétételének elmulasztása miatt - közölte az MNB kedden az MTI-vel.

Megjegyezték: jelenleg egyik kibocsátó részvényeivel sem lehet kereskedni a Budapesti Értéktőzsdén.

A Kartonpack részvényeivel történő kereskedést az MNB tavaly május 11-től függesztette fel a 2019. évi pénzügyi jelentés közzétételének elmulasztása miatt - idézték fel. A jegybank újra felszólította a társaságot, hogy haladéktalanul, de legkésőbb december 31-ig tegye közzé 2019. és 2020. évi éves jelentését.

Az OTT-ONE nevű cég részvényeinek tőzsdei kereskedését idén április 16-tól függesztette fel a jegybank - ismertették. Az intézkedés közvetlen oka az volt: a kibocsátó hiányosan tette közzé, hogy könyvvizsgálója visszaadta megbízását - részletezték utalva arra, hogy a felfüggesztés addig tart, amíg a kibocsátó a jogszabályoknak megfelelő jelentést tesz közzé tavalyi tevékenységéről. A mostani intézkedésen túl a jegybank jelenleg célvizsgálatban tekinti át a társaság közzétételi gyakorlatát - tették hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!