Az OECD elfogadta a GVH-val közös oktatóközpontjának jövő évi programját

Gazdaság, 2021.11.23

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke kedden bemutatta a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezettel (OECD) közösen működtetett regionális oktatási központ jövő évi programterveit, melyet az OECD illetékes bizottsága elfogadott - tájékoztatta a versenyhivatal kedden az MTI-t.

A közleményben kiemelték: a 2022-es programot a GVH kifejezetten úgy dolgozta ki, hogy könnyen alkalmazkodhasson a bizonytalan járványhelyzethez. Jövőre az oktatási központ a képzési formák teljes palettáját nyújtja a kedvezményezett országok számára, ideértve a szemináriumokat, vezetői találkozókat, hírleveleket, többnyelvű videóprojekteket és az éves beszámolót - jegyezték meg.

A program keretében tervezett két bírói szeminárium elnyerte az Európai Bizottság támogatását, amely a hivatal szerint kiemelkedő szakmai elismerést jelent, mivel Brüsszel mindössze hat pályázatot hagyott jóvá.

Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke a közlemény szerint elmondta: a magyarországival együtt összesen három OECD regionális oktatási központ működik a világon. A GVH számára ez komoly lehetőség, mivel a centrum munkáján keresztül Magyarország szerepe és gazdasági érdeke tovább fokozható Kelet-Európában és Közép-Ázsiában - fűzte hozzá.

A regionális oktatóközpont az OECD és a GVH szakmai hátterére építve elsősorban a kelet-, délkelet- és közép-európai országok versenyhatóságai számára nyújt támogatást a versenyjog és a versenypolitika területén - emlékeztetett a GVH.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!