Az OTP Banknál különleges MRP-program indulhat

Gazdaság, 2021.09.15

Rendkívüli közgyűlést hív össze az OTP Bank 2021. október 15-ére, amelynek témája egy különleges munkavállalói résztulajdonosi program lesz.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán közzétett napirend szerint az igazgatóság a bank tulajdonában álló (saját) részvényeket értékesítené a munkavállalói által létrehozandó különleges MRP részére, amelyet támogatnának is.

A pénzintézet az MTI kérdésére közölte, hogy az úgynevezett Különleges Munkavállalói Résztulajdonosi Programot az OTP Bank munkavállalói hoznák létre a jövőben független jogi entitásként. A program az eddigi - és a továbbiakban változatlanul folytatódó - Munkavállalói Résztulajdonosi Program mellett működne majd.

A legújabb, szeptember 7-i tájékoztatás szerint az OTP Csoport tulajdonában lévő saját részvények állománya 1,08 millió darab; a saját részvény állomány összesen 0,39 százalék.

Az OTP Bank papírjaival a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a vállalat részvényei kedden 18 400 forinton zártak; az elmúlt egy évben legmagasabb értékük 18 800 forint, legalacsonyabb értékük 8870 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!