Barna Zsolt lesz a Magyar Bankholding vezérigazgatója

Gazdaság, 2021.11.30

Folytatódik a Magyar Bankholding csoport irányításának egységesítése, szerdán Vida Józseftől Barna Zsolt eddigi igazgatósági elnök veszi át a Magyar Bankholding Zrt. vezérigazgatói feladatait, majd a jövőben elnök-vezérigazgatóként irányítja a holding társaságot, amely magában foglalja a Budapest Bankot, az MKB Bankot és a Takarék Csoportot is - közölte a csoport az MTI-vel kedden.

A tulajdonosok az MTB Zrt. elnök-vezérigazgatójának Szabó Leventét, az MTB Magyar Takarékszöveti Bank Zrt. és a Takarékbank Zrt. vezérigazgató-helyettesét nevezik ki. Vida József a Takarék Jelzálogbank Nyrt. elnöki tisztségét tölti be a jövőben a holdingon belül - tették hozzá.

A Magyar Bankholding Zrt. 2020. december 15-én kezdte meg tényleges működését, célja a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport egyesülésének és átalakításának levezénylése, a márciusban elfogadott üzleti stratégia, illetve a novemberben nyilvánosságra hozott fúziós menetrend alapján - emlékeztetnek a közleményben.

A tájékoztatás szerint az összeolvadás hangsúlyos eleme az egységes szervezeti irányítási struktúra létrehozása. Ennek megfelelően 2021. november 16. napjával a Bankholding vezérigazgató-helyettesei és ügyvezető igazgatói átvették a szakmai és munkajogi irányítást a csoport tagbankjaiban.

Az év végéig megvalósuló egységes szervezeti irányítási struktúra a Magyar Bankholdingban és tagbankjaiban - ideértve az MTB Zrt.-t és a Takarékbank Zrt.-t is - egyértelmű vállalatirányítási rendszert hoz létre, ami elősegíti a tagbankok működési hatékonyságának javítását és egyszerűbbé teszi a társaságok irányítását. A Magyar Bankholding tervei szerint a teljes működés egységesítése két lépcsőben valósul meg: 2022. március 31-én összeolvad a Budapest Bank és az MKB Bank, a Takarék Csoport pedig 2023 második negyedévéig csatlakozik a fúzióhoz - írták.

A Magyar Bankholding Magyarország második legnagyobb bankcsoportja; a 2021 márciusában elfogadott ötéves stratégia alapján a létrejövő nagybank Magyarország legmodernebb bankja lesz, amely rugalmas, nemzetközileg is élenjáró digitális megoldásokat vezet be - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!