TV műsor

Befejeződik a sport- és turisztikai komplexum építése Csurgón

Gazdaság, 2021.02.18

Legkésőbb jövő tavaszra befejeződik a sport- és turisztikai komplexum építése Csurgón; a 2014-ben indult fejlesztés harmadik üteme 2,96 milliárd forint kormányzati támogatást kap - közölte Szászfalvi László, a térség kereszténydemokrata országgyűlési képviselője online sajtótájékoztatón csütörtökön.

A politikus elmondta, hogy a somogyi város eddig több mint 4 milliárd forintot fordított a beruházásra. A pénzből uszoda épült, megújult a sportcsarnok és annak parkja, megkezdődött az élményfürdő, valamint a szálloda építése. Jelezte, hogy az újabb forrás az utóbbi két létesítmény kivitelezésének befejezésére nyújt lehetőséget.

Szászfalvi László hangsúlyozta: a fejlesztést indokolja a város élénk kulturális és sportélete, a Dráva közelsége, a környék kiemelkedő természeti értékei és a munkahelyteremtés igénye is.

Füstös János (Fidesz-KDNP), Csurgó polgármestere a sport- és turisztikai komplexum kialakítását a legnagyobb projektnek nevezte a város történetében.

Rámutatott, hogy a helyi NB I-es férfi és NB I/B-s női kézilabdacsapatnak is otthont adó sportcsarnok a felújítást, bővítést követően ezer ember befogadására és nemzetközi mérkőzések megrendezésére is alkalmassá vált, az uszoda versenymedencével, termálvizes medencékkel és egyebek mellett szaunavilággal várja a látogatókat.

A beruházás harmadik ütemében épülő ingatlanegyüttesben a szálloda négycsillagos, 40 szobás lesz, mellette egy 62 férőhelyes ifjúsági szállásegységet is kialakítanak, az élményfürdőben öt medence és gyógyászati részleg kap helyet - emelte ki.

Úgy vélte, a komplexum "nagy turisztikai attrakció" lesz, amely országos ismertségre is szert tehet a csendet, nyugalmat, a kevésbé nagy tömegeket vonzó rendezvényekre, látványosságokra kíváncsi turisták körében, akik így 4-5 napot is eltölthetnek a térségben.

Füstös János megjegyezte, hogy a fejlesztés hiánypótló, Csurgó korábban - a megfelelő számú és színvonalú szálláshely nélkül - kénytelen volt a környező településeken elszállásolni kulturális- és sportrendezvényekre érkező vendégeit.

A projekt további előnye, hogy 45-50 munkahelyet és bevételeket teremt Csurgón - tette hozzá.

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese megjegyezte: Csurgó egészségturisztikai beruházása "új dimenziót nyit" a város és térsége turisztikai életében: bővül a szálláskapacitás, lehetővé válik a hosszabb időtöltés és nőhet a külföldi vendégek száma.

Szólt arról, hogy Magyarországon a koronavírus-járvány ellenére sem álltak le a turisztikai fejlesztések. A csurgói azon projektek egyike, amelyek az újraindulást követően hozzájárulnak az ágazat versenyképességének fokozásához, a belföldi vendégek "megszólításához", a külföldiek visszatéréséhez, vagyis a gyorsabb regenerálódáshoz.

"Bízzunk benne, hogy néhány hét múlva eljön az újraindulás időszaka, mi rendkívül optimisták vagyunk a nyarat illetően" - fogalmazott. Emlékeztetett rá, hogy tavaly nyáron 11,6 millió vendégéjszakával, minden idők rekordja volt Magyarországon.

Könnyid László hangoztatta, idén hasonló eredményt várnak, "ehhez a kormány részéről minden feltétel adott". Közölte: a SzÉP-kártya a megemelt feltöltési keretösszegek és a kedvező adózási feltételek révén "a belföldi turizmus motorja" lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!