BÉT: fővárosi csapat nyerte a középiskolások tőzsdejátékát

Gazdaság, 2024.03.12

A budapesti ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium csapata nyerte a középiskolások 24. tőzsdejátékát - közölte a Budapesti Értéktőzsde Nyrt. kedden az MTI-vel.

A pénzügyi és értékpapírpiaci verseny diákcsapatai felkészülten vágtak neki a megmérettetésnek, amelynek hatása túlmutat a résztvevők körén - írták közleményükben. A vetélkedő tapasztalatai alapján a szervezők úgy látják, hogy a következő nemzedék befektetői tudatos befektetők és kreatív döntéshozók lesznek.

A Tőzsdejáték középiskolásoknak vetélkedő az idén 225 csapat részvételével kezdődött, a diákok elmúlt évek gyakorlatának megfelelően a világ több mint 20 tőkepiacán kereskedhettek a selejtezőben. Az elődöntőbe jutó csapatok a befektetési stratégiájuk bemutatása után pénzügyi-tőzsdei diskurzusban vettek részt, a döntő résztvevőivel a zsűri a magyar részvénypiac kibocsátóiról beszélgetett. A győztes csapat jutalomképpen ellátogathat a meghatározó magyarországi pénz- és tőkepiaci intézményekbe - ismertették.

Az 1999 óta évenként megtartott verseny 2010-ben vált online rendszerűvé, de a döntőt továbbra is személyesen rendezik meg. A 3 fős diákcsapatok teljesítményét a Budapesti Értéktőzsde, a Keler, az Erste Befektetési Zrt. és a Concorde Értékpapír Zrt. képviselőiből álló zsűri értékelte a megmérettetés során - olvasható a rendezvény honlapján.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!