TV műsor

BÉT - Iránykeresésre számítanak az elemzők a tőzsdén

Gazdaság, 2019.08.22

Iránykeresésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint továbbra is az eladók dominálhatnak a magyar piacon. A szerdai kereskedést követően csütörtökön sem számít erős napra, amit iránykeresés jellemezhet.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szintén kisebb elmozdulásokat vár a nyitásban, illetve a nap folyamán újabb csökkenésre számít a BÉT-en.

Közölte: szerdán jelentősen alulteljesített a magyar részvénypiac, aminek hátterében elsősorban a Mol jelentős árfolyamesése állt. Az olajtársaság papírjának mozgása a csütörtöki kereskedésben kritikus lehet, amennyiben sikerülne visszakapaszkodni a 2900-2920 forintos tartományba, pozitív korrekció indulhat, ellenkező esetben azonban folytatódhat a csökkenés. Az OTP jegyzése a 12 200 forintos szintnél kapaszkodott meg, a közelben több fontos támasz is húzódik, így folytatódhat az oldalazó mozgás. A Richter és a Magyar Telekom képe sem pozitív, mindkét részvény árfolyamában folytatódhat a lassú lecsorgás - tette hozzá.

Kitért arra is, hogy csütörtökön a CIG Pannónia gyenge eredményt közölt. A vállalat adózott eredménye 610 millió forintos veszteség volt, amelyet a cég két oknak tulajdonít. Egyrészt a nem-élet szegmensben az olasz határon átnyúló kezesi biztosításokon bekövetkezett jelentős káreseményeknek, amelyek a csoport eredményét nettó 692 millió forinttal rontották. Másrészt a Konzum részvények bevonásán realizált 1,057 milliárd forint árfolyamveszteségnek.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 357,69 pontos, 0,89 százalékos csökkenéssel, 39 648,21 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 12,1 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével gyengültek a pénteki záráshoz képest, a legnagyobb esést a Mol szenvedte el. A Mol árfolyama 80 forinttal, 2,70 százalékkal 2886 forintra esett, 3,8 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények 40 forinttal, 0,33 százalékkal 12 290 forintra erősödtek, forgalmuk 5,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 2 forinttal, 0,48 százalékkal 418 forintra gyengült, forgalma 585,2 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 28 forinttal, 0,57 százalékkal 4852 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!