BÉT: májusban a részvényforgalom nőtt, a BUX minimálisan csökkent

Gazdaság, 2024.06.03

Májusban a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) indexe, a BUX áprilishoz képest 0,3 százalékkal csökkent, 67 906,5 pontra, az azonnali részvénypiac forgalma viszont - az előző hónapban elért 248 milliárd forintról - 284 milliárd forintra nőtt, ami napi átlagban 13,5 milliárd forintnak felel meg - közölte a BÉT hétfőn az MTI-vel.

Hozzátették, hogy bár a BUX áprilishoz képest május végére kissé visszaesett, azonban a mutató május 27-én elért 69 803 pontos záróértéke napi rekord a hazai tőzsdetörténetben.

A közlemény szerint a legnagyobb, 158,5 milliárd forint értékben májusban is az OTP Bank részvényeivel kereskedtek, a bankpapír árfolyama a múlt hónapban 4,9 százalékkal csökkent. A Richter forgalma 57,2 milliárd forint volt, a gyógyszeripari társaság részvényeinek árfolyama 2,6 százalékkal gyengült. A Mol 38,4 milliárd forintos forgalmat ért el, az olajipari vállalat árfolyama 7,3 százalékkal esett vissza.

A közepes kapitalizációval rendelkező vállalatok és a kispapírok közül a Delta Technologies Nyrt. zárt különösen erős hónapot, 93 százalékos növekedéssel.

Arra is kitértek, hogy a BÉT és az MBH Bank a múlt hónapban stratégiai együttműködési megállapodást írt alá, amelynek célja a középvállalatok versenyképességének és növekedési lehetőségeinek támogatása.

A befektetési szolgáltatók sorrendjében májusban is a Wood & Company zárt az élen 167,1 milliárd forinttal. A második helyen álló Concorde 130,5 milliárd, a sorrendben harmadik Erste 97,8 milliárd forintos forgalmat bonyolított.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!