BÉT - További csökkenés várható a tőzsdén a szakértő szerint

Gazdaság, 2020.09.21

Folytatódhat a csökkenés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője szerint.

Varga Zoltán, az MTI-nek küldött kommentárjában azt írta: a múlt heti csökkenés után a nemzetközi befektetői hangulat alakulása függvényében hétfőn sem lehet számítani felpattanásra. A vezető részvények közül az OTP megérkezett a lélektanilag fontos 10 ezer forintos támaszhoz, a hiteltörlesztési moratórium célzott lesz, így ez okozhat némi fellélegzést a bankpapír piacán. Az említett támasz letörése esetén további tér nyílhat lefelé - közölte. A Mol grafikonján továbbra is az 1600 forintos támaszra és az 1650 forintos ellenállási szintre érdemes figyelni. A Richter jegyzése tovább süllyedt, a következő érdemi támasz 6600 forintnál húzódik az elemző szerint. A Magyar Telekom árfolyama viszont felfelé korrigált, egészen a 370 forintos ellenállásig, ez sorsdöntő lehet a további irányt illetően. Amennyiben sikerülne áttörni, további emelkedés jöhet - tette hozzá.

Továbbra is gyenge szinteken mozog a forint, de a gyengülés lendületét vesztette. A kedd délutáni MNB kamatdöntő ülés hozhat nagyobb mozgást az árfolyamokban.

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton bejelentette a hiteltörlesztési moratórium folytatását - írta, ami már nem lesz általános érvényű. Lakossági oldalon a gyermeket nevelő szülők, a nyugdíjasok, a munkanélküliek, a közfoglalkoztatottak lesznek a kedvezményezettek, számukra 6 hónappal hosszabbítják meg a moratóriumot. A vállalatok körében a legalább 25 százalékos árbevétel-csökkenést elszenvedő cégek vehetnek részt a programban június 30-ig.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 295,28 pontos, 0,87 százalékos csökkenéssel, 33 591,51 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 17,2 milliárd forint volt. A Mol 10 forinttal, 0,62 százalékkal 1630 forintra erősödött, 2,7 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 210 forinttal, 2,05 százalékkal 10 010 forintra csökkent, forgalmuk 7,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 1,93 százalékkal 370 forintra nőtt, forgalma 169,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 90 forinttal, 1,34 százalékkal 6610 forintra esett, a részvények forgalma 6,2 milliárd forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!