Bővíti szolgáltatásait a bajai Bácska-Logistik Kft.

Gazdaság, 2022.07.27

Mintegy 800 millió forint összköltségvetésű beruházás keretében önkiszolgáló étteremmel és elektromos autótöltővel bővíti szolgáltatásait a bajai Bácska-Logistik Kft. - közölte a cég az MTI-vel.

A közlemény szerint a társaság a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program pluszban (Ginop+) nyert 306,5 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást, kiegészítve önerejével fejleszti bajai telephelyét.

A Bácska-Logistik Kft. már meglévő, négy kútfejes üzemanyagtöltő állomásának bővítéseként megépülő új töltőállomása kifejezetten a tehergépjárművek gyors és hatékony kiszolgálását teszi majd lehetővé. A mostani benzinkút ugyanis elérte kapacitásának maximumát, ami növelte a várakozási időt a tankolók számára, ezért vált szükségessé a személy- és teherforgalom kiszolgálási helyének szétválasztása.

Az új beruházás keretében a vállalkozás szolgáltatásait is bővíti egy önkiszolgáló étteremmel és egy elektromos töltőállomással.

A beruházás munkálatai májusban kezdődtek, és várhatóan 2023 októberéig tartanak majd - írják.

A társaság a Jánoshalmi úton lévő telephelyét 2,5 hektár területtel bővítette, itt kap majd helyet pályázaton kívüli fejlesztés keretében egy bányászati gépek gyártására alkalmas 1200 négyzetméteres csarnok.

A Bácska Logistik Kft. 2010 óta foglalkozik kavicsbányászattal és beton, valamint aszfaltgyári alapanyagok gyártásával, szállításával és értékesítésével. Dél-Magyarország egyik legnagyobb ásványi alapanyagellátó cégeként saját alapanyagokból gyártják a késztermékeket.

A Bácska Stone brand név alatt gyártott betontermékeik forgalmazását 2021 júniusában kezdték meg. Kezdetben szürke alaptermékeket gyártottak, de a folyamatos termékfejlesztéseknek köszönhetően 2022 második felében termékkínálatuk már színes termékekkel is bővül, és szintén ebben az évben elérhetővé válnak ECO Stone brand név alatt az újrahasznosított inert hulladékokból gyártott útépítési szegélyköveik és mederburkoló lapjaik is.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a közel száz munkavállalót foglalkoztató bajai Bácska-Logistik Kft. nettó árbevétele tavaly 4,75 milliárd forint, egy évvel korábban pedig 3,95 milliárd forint volt. A vállalkozás 2021-ben 312 millió nyereséggel zárt, 2020-ban 388 millió forint volt az adózott eredménye.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!