Budapesten és környékén emelkedett az ipari ingatlanok kereslete a harmadik negyedévben

Gazdaság, 2020.10.16

Budapesten és környékén az egy évvel korábbihoz képest 30 százalékkal, 176 870 négyzetméterre nőtt az ipari ingatlanok iránti kereslet a harmadik negyedévben - közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF) pénteken az MTI-vel.

A kereslet 40,1 százalékát az előbérleti szerződések tették ki, ezt követték a szerződéshosszabbítások 29,8 százalékos, a területbővítések 20,5 százalékos és az új szerződések 9,6 százalékos részaránnyal.

A vizsgált időszakban kötött három legnagyobb ügylet mindegyike 20 ezer négyzetmétert meghaladó területre szólt, példaként említették, hogy a Lenovo egy 35 700 négyzetméteres előbérleti megállapodást írt alá a CTPark Budapest East-ben.

A harmadik negyedévben a BIEF 24 tranzakciót rögzített, amelyekből hat szerződés haladja meg a 10 000 négyzetmétert, az átlagos tranzakcióméret 7370 négyzetméter volt.

A közlemény szerint a vizsgált időszakban nem adtak át új logisztikai létesítményt, így a teljes állomány a negyedév végén 2 millió 351 ezer négyzetméter volt.

A harmadik negyedévben az üresedési rátában az előző negyedévhez képest 0,29 százalékpontos, éves viszonylatban 0,21 százalékpontos csökkenést regisztráltak, így a mutató 2,3 százalékon áll.

A BIEF tagjai a CBRE, a Colliers International, a Cushman & Wakefield, az ESTON International, a JLL és a Robertson Hungary ingatlantanácsadók.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!