Csaknem 10 százalékos túljegyzéssel zárult a Bayer Construct Zrt. kötvénykibocsátása

Gazdaság, 2021.10.21

Jelentős befektetői érdeklődés mellett, névértéken csaknem 10 százalékos túljegyzéssel bocsátott ki kötvényeket az építőipari Bayer Construct Zrt, amely a tranzakció során 29,62 milliárd forintot vont be új beruházásokra és korábbi hiteleinek refinanszírozására - közölte a cégcsoport csütörtökön az MTI-vel.

A Magyar Nemzeti Bank Növekedési kötvényprogramjában (nkp) kibocsátott kötvények futamideje 10 év, az aukción kialakult átlaghozam 3,9211 százalék lett.

A közleményben Nemes István, a Bayer Construct Zrt. pénzügyi igazgatója ismertette, a kötvénykibocsátás révén befolyt forrásokat korábban felvett forgóeszközhitelek kiváltására, valamint új beruházások megvalósítására fordítják. Ez a forrásbevonás kedvező lehetőséget biztosít arra, hogy fokozott mértékben használhassák ki az építőipari konjunktúrájában rejlő lehetőségeket.

A Bayer Construct Zrt. és leányvállalatai a magyar építőipari, kivitelezői és fejlesztői piac egyik meghatározó cégcsoportja, amely több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik. Olyan nagy volumenű projektek kivitelezője, mint a Puskás Aréna, az Etele Plaza vagy az Agora Budapest, és jelentős referenciákkal bír a lakás- és irodaépítés, az ipari létesítmények, a kereskedelmi létesítmények, a sportberuházások, a közlekedésfejlesztés, továbbá a földmunkák és a vízépítés terén is. Tevékenysége a magyar piacon egyedülálló módon lefedi a teljes építőipari-ingatlanfejlesztési vertikumot az építőanyag gyártástól, az ingatlanfejlesztésen és generálkivitelezésen keresztül az ingatlanértékesítésig és üzemeltetésig.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Bayer Construct Zrt. árbevétele 39,15 milliárd forint volt 2020-ban, míg egy évvel korábban 36,98 milliárd forint. A vállalatnak tavaly 5,06 milliárd forint volt az adózott eredménye, ez 712,72 millió forinttal haladta meg a 2019-es nyereségét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!