Csaknem 300 millió forintból fejlesztett az acélszerkezet-gyártó Vilex '94 Kft.

Gazdaság, 2023.05.17

Csaknem 300 millió forintból fejlesztette technológiáját az acélszerkezeteket gyártó Vilex '94 Kft. - közölte a társaság az MTI-vel.

A vállalat a 298,9 millió forint összköltségű fejlesztéshez a Széchenyi Terv Plusz programban 209 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást kapott. A projekt fő részeként egy különálló, 1510 négyzetméteres lakatosműhelyt és raktárt építettek, és azt megújuló energiatermeléssel látták el.

A pályázat részeként a vállalat beszerzett egy nagy teljesítményű élhajlító gépet is, amely négy méter hosszban képes munkát végezni.

A berettyóújfalui cég 1994-ben alakult, jelenleg az ország keleti régiójának egyik dinamikusan fejlődő vállalkozása.

Főbb tevékenységei közé tartozik a villamos-hálózatépítő cégek acélszerkezeteinek gyártása, acélszerkezetű csarnokok és épületek kivitelezése, illetve mezőgazdasági és építőipari gépek, gépalkatrészek felújítása, javítása. A Vilex '94 Kft. évente csaknem 1500 tonna acélt dolgoz fel és 47 munkavállalója van.

A közleményben kitértek arra, hogy a pályázat révén a vállalat a legfejlettebb technológiákat alkalmazva tudja stabilan értékesíteni termékeit, szolgáltatásait a nemzetközi és hazai piacokon jelenlévő erős versenyben.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Vilex '94 Kft. 2021-es nettó árbevétele 1,1 milliárd forint volt, egy évvel korábban pedig 1 milliárd forint. A társaság 2021-es adózott eredménye 88,2 millió forint volt, míg 2020-ban 20,3 millió forint nyereséggel zárt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!