Csaknem félmilliárd forintos fejlesztést hajtott végre a békéscsabai Galéria Invest Kft.

Gazdaság, 2024.06.18

Csomagolóüzemet létesített és új eszközöket szerzett be a békéscsabai Galéria Invest Kft. Az építőiparban tevékenykedő vállalkozás 446 millió forintot fordított a fejlesztésre - közölték közleményben az MTI-vel.

A családi vállalkozásként magas-, mély- és útépítési építőipari, illetve parképítési kivitelezéssel foglalkozó vállalkozás 312 millió forint támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz keretéből, a támogatási intenzitás 70 százalékos volt.

A tavaly év végéig tartó beruházás során átalakították és kibővítették a meglévő ingatlanukat egy csomagolóüzem létesítéséhez és vásároltak több gépet: egyebek mellett két töltő gépsort, amivel szilikon alapanyagot tudnak csomagolni, továbbá elektromos homlokvillás targoncát, gyalogkíséretű raklap felrakót, rakodólapos állványrendszert és stretchfóliázó csomagológépet szereztek be IT eszközök mellett.

Telephelyükön napelemes rendszert és levegő-víz hőszivattyús rendszert telepítettek.

A beruházástól új piacok szerzését, a jövedelemtermelő-képesség növekedését remélik - írták.

A békéscsabai székhelyű családi vállalkozás 2004-től foglalkozik magas-, mély- és útépítési építőipari illetve parképítési kivitelezéssel, ami mellett környezetvédelmi- és ipari beruházásokban vesznek részt. Vállalkozási formájuk elsősorban generálkivitelezés.

2018-ban a cég bővítése érdekében a szintén békéscsabai Köviép Kft. építőipari vállalkozás kivitelezői része, illetve építőanyag kereskedése és betonelemgyártó üzeme beolvadt a Galéria Invest Kft-be.

A cég árbevételének 70-80 százaléka közbeszerzési eljárásokban megpályázott építőipari munkából származik, számos békéscsabai önkormányzati TOP-os (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) és Modern városok program projekt kivitelezését nyerték el. A maradék árbevétel közületeknek, magánvállalkozásnak nyújtott szolgáltatásokból fakad.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Galéria Invest Kft. átlagosan 70-80 alkalmazottat foglalkoztat. Nettó árbevétele - amely teljes egészében belföldi értékesítésből származik - 2023-ban meghaladta a négymilliárd forintot, míg egy évvel korábban 6,8 milliárd volt. Az adózott eredmény ez idő alatt 727 millió forintról 194 millióra csökkent.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!