Csaknem nyolcszáz álláskeresőnek segített a zalai foglalkoztatási paktum

Gazdaság, 2022.05.27

Öt év alatt közel 800 álláskeresőnek segített a Zala Megyei Önkormányzat vezetésével több mint 1,1 milliárd forintból megvalósult zalai innovatív foglalkoztatási paktum - tájékoztatta a megye önkormányzata az MTI-t.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult pályázaton a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) 2016-ban csaknem 963 millió vissza nem térítendő támogatást nyert a zalai konzorcium. A program tavaly szeptemberben zárult volna, de a támogatások iránti jelentős érdeklődés miatt további 140 millió forint pluszforrást ítéltek meg a konzorcium számára az idén május végéig meghosszabbított projektre.

A legfőbb cél a Zala megyében munkát vállalni szándékozó, álláskereső hátrányos helyzetű személyek, közfoglalkoztatottak és inaktívak foglalkoztathatóságának javítása volt. Kiemelten kezelték, hogy összhangba hozzák a munkaadói igényeket és a munkavállalói elvárásokat, illetve a kapcsolódást olyan fejlesztésekhez, amelyek a koronavírus miatti veszélyhelyzet foglalkoztatási hatásainak megoldását hosszú távon segítik.

A projekt során 773 álláskeresőnek segítettek, közülük 182-en inaktívak, 147-en 50 év felettiek és 96-an tartósan munkanélküliek voltak. A résztvevők közül 112-en végezhettek el valamilyen képzést, 403-an részesültek bér- és bérköltség-támogatásban, 85 ember vállalkozóvá válását támogatták, 199-en pedig egyéb munkaerőpiaci szolgáltatást vettek igénybe Zalában.

A konzorciumi együttműködésben a Zala Megyei Önkormányzat, a Zala Megyei Kormányhivatal, a Zala Megyei Önkormányzati Hivatal, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és a Zala Megyei Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. vett részt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!