Csökkent a 12 hónapos kincstárjegy aukciós átlaghozama

Gazdaság, 2024.06.20

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 30 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre 12 hónapos diszkont kincstárjegyet a csütörtöki aukción.

Az elsődleges forgalmazók 127,4 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amelyből az ÁKK, megemelt értékesítéssel, 60 milliárd forintot fogadott el.

Az aukciós átlaghozam 6,53 százalék volt, 24 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál, de 4 bázisponttal magasabb a szerdai másodpiaci referenciahozamnál.

A 12 hónapos diszkont kincstárjeggyel együtt piacra vitt ötéves változó kamatozású kötvényből, a meghirdetett mennyiséget 5,5 milliárd forinttal megemelve, 15,5 milliárd forintért értékesített kötvényeket az ÁKK, miután az elsődleges forgalmazóktól 37,1 milliárd forint értékű ajánlat érkezett.

A hétéves, változó kamatozású kötvény aukcióján, a meghirdetett összeget 1,5 milliárd forinttal csökkentve, 8,5 milliárd forintért értékesített kötvényeket az ÁKK, miután az elsődleges forgalmazóktól 11,2 milliárd forint értékű ajánlat érkezett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!