Csökkent a munkanélküli segélyért folyamodók száma az Egyesült Államokban

Gazdaság, 2021.01.28

Az Egyesült Államokban csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma az elmúlt héten a washingtoni munkaügyi minisztérium (DOL) csütörtöki közleménye alapján.

A január 23-án végződő héten 847 ezren folyamodtak első alkalommal munkanélküli segélyért, 67 ezerrel kevesebben az előző heti 914 ezernél, sőt kevesebben az elemzők által a múlt hétre becsült 875 ezernél is. A DOL a kérelmek előző heti számát 900 ezerről 14 ezerrel megemelte.

Az első alkalommal benyújtott segélykérelmek négyheti mozgóátlaga 868 ezerre emelkedett az elmúlt héten az előző heti 852 ezerről.

A heti segélykérelmek száma az elmúlt héten már a második alkalommal csökkent. A szám azonban továbbra is jóval magasabb a koronavírus-válság előtti átlagos szintnél. A járvány által nem érintett utolsó hónapban, tavaly februárban és a megelőző hónapokban átlagosan havi 200 ezer körül mozgott a benyújtott kérelmek száma.

A folytatólagosan munkanélküli segélyben részesülők száma az elmúlt héten 4,771 millióra csökkent az előző heti 4,974 millióról. Gazdaság elemzők 5,054 millió ellátottat vártak az elmúlt hétre.
https://www.dol.gov/ui/data.pdf
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!