Csökkent az amerikai gyáripari megrendelések értéke januárban

Gazdaság, 2024.03.05

Csökkent a gyáripari megrendelések értéke az Egyesült Államokban januárban havi szinten - közölte a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau kedden.

Az amerikai gyáripari megrendelések értéke havi bázison az elemzők által várt 2,9 százalék helyett 3,6 százalékkal, 2020 áprilisa óta a legnagyobb mértékben csökkent januárban, miután egy hónappal korábban, decemberben 0,3 százalékkal csökkent.

Decemberhez képest a tartós iparcikkekre leadott megrendelések értéke 6,2 százalékkal esett, ezen belül a legnagyobb mértékben, 16,2 százalékkal a szállítóeszközök megrendeléseinek értéke csökkent. A fémipari termékekre leadott megrendelések értéke 0,9 százalékkal, a gépek megrendelése 0,3 százalékkal csökkent. Eközben a számítógépek és elektronikai termékek megrendelései 1,3 százalékkal, az elektromos berendezések, készülékek és alkatrészek megrendelései 0,9 százalékkal nőttek.

Ugyanakkor a nem tartós iparcikkekre vonatkozó új megrendelések értéke 1,1 százalékkal zsugorodott havi szinten és 293,4 milliárd dollárt tett ki.

A szállítóeszközöket leszámítva a gyáripari megrendelések értéke havi szinten 0,8 százalékkal csökkent januárban azt követően, hogy decemberben 0,3 százalékkal zsugorodott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!