Csökkentek a tartós javak megrendelései októberben az Egyesült Államokban

Gazdaság, 2021.11.24

A várt növekedés helyett októberben már a második egymást követő hónapban csökkentek a tartós javak megrendelései az Egyesült Államok feldolgozóiparában a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau szerdán ismertetett jelentése szerint.

Októberben a feldolgozóiparban a tartós javakra leadott megrendelések 0,5 százalékkal (1,2 milliárd dollárral) 260,1 milliárd dollárra estek az előző havihoz képest, amikor 0,4 százalékos csökkenést regisztráltak augusztussal összevetve. Elemzők októberre 0,2 százalékos növekedést vártak.

A közlekedési eszközök nélkül számolva a tartós javakra leadott új megrendelések értéke 0,5 százalékkal nőtt, a hadiipari megrendelések nélkül pedig 0,8 százalékkal emelkedett. A közlekedési eszközök új rendelésállománya 2,6 százalékkal (2 milliárd dollárral) 75,3 milliárd dollárra zuhant.

A kiszállítások értéke szeptemberrel összevetve 1,5 százalékkal (4 milliárd dollárral) 261,5 milliárd dollárra bővült, öt hónapon belül negyedszer mértek emelkedést.

Az amerikai ipar lendületesen növekszik dacára a szűk ellátási keresztmetszeteknek és a munkaerőhiánynak. Októberben az ipari termelés szezonális kiigazítással számolva 1,6 százalékkal, 2019 decembere, a feldolgozóipar termelése pedig 1,2 százalékkal, 2019 márciusa óta a legmagasabb szintre nőtt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!