Debrecen mellett épít 55 ezer négyzetméteres logisztikai csarnokot a WLP

Gazdaság, 2024.03.28

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 ezer négyzetméter alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen - közölte a társaság az MTI-vel csütörtökön, az alapkőletételi ünnepséget követően.

A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amely spekulatív módon (megrendelésállománnyal még nem rendelkezve) fejleszt a budapesti agglomerációban és a kelet-magyarországi régióban - közölték.

A nagy belmagasságú, vasbeton vázas épület négy önálló bérleményből áll, amelyek raktározási célú és irodaterületeket is tartalmaznak. A raktárcsarnok légi, vasúti és közúti teherszállításra alkalmas bázisként szolgálhat a debreceni repülőtérhez való közelsége, valamint a BMW-beruházással a térségben megjelenő kiszolgáló cégek miatt. A projekt kivitelezője a Market Zrt.

A WLP kötelezettséget vállalt arra, hogy 2026 végére befejezi a beruházást.

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező RaktárAD és WLP egy éve jelentette be, hogy Vecsés és Gyál határában épít 241 ezer négyzetméteres logisztikai bázist.

Az elmúlt hat évben Magyarországon több mint 200 ezer négyzetméternyi épületet építettek fel, közvetlenül több mint 1000, közvetetten közel 4000 munkahelyet teremtettek, és több mint 150 magyarországi cégnek adtak otthont.

A WLP már több mint 1 millió négyzetméter csúcstechnológiás logisztikai beruházással rendelkezik Belgiumban, Hollandiában, Franciaországban, Németországban, az Egyesült Királyságban és Olaszországban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!