Decemberben tizenegy éve a legnagyobb mértékben csökkent a német kiskereskedelmi forgalom

Gazdaság, 2019.01.31

Tavaly decemberben a piaci várakozásokat lényegesen meghaladó módon, tizenegy éve a legnagyobb mértékben csökkent a kiskereskedelmi forgalom az előző havihoz képest Németországban a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis csütörtöki jelentése szerint.

Decemberben reáláron, naptári és szezonális kiigazítással 4,3 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom az előző havihoz képest. Elemzők 0,5-0,6 százalékos havi csökkenést vártak. Az előző hónapban, novemberben 1,4 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom havi bázison.

Decemberben a kiskereskedelmi forgalom havi bázison szeptember óta az első alkalommal csökkent, a csökkenés mértéke pedig 2007 májusa óta a legnagyobb mértékűnek bizonyult.

Az egy évvel korábbihoz képest reáláron 2,1 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom decemberben a novemberi 1,9 százalékos éves növekedés után.

A kiskereskedelmi forgalom 2018-ban reálárakon 1,2 százalékkal, nominálisan pedig 2,8 százalékkal nőtt Németországban a 2017-eshez képest.
https://www.destatis.de/DE/PresseService/Presse/Pressemitteilungen/2019/01/PD19_035_45212.html
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!