Devizapiac - Erősödött csütörtökön a forint

Gazdaság, 2021.10.14

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtökön a bankközi devizapiacon.

A forint nagyjából 0,3 százalékkal erősödött az euróval, a dollárral és a svájci frankkal szemben egyaránt. Az eurót a reggel hat órai 359,98 forint után este fél hétkor 358,87 forinton jegyezték. A dollár jegyzése 310,51 forintról csökkent 309,58 forintra, a svájci franké pedig 336,30 forintól ment lejjebb 335,35 forintra.

A forint csütörtöki erősödésének köszönhetően 0,3 százalékkal áll erősebben a hétfői kezdésnél az euróval szemben, 0,5 százalékkal erősebb a dollár heti kezdő árfolyamánál és nagyjából a hétfői kezdéssel megegyező árfolyamon jegyzik a svájci frankkal szemben.

Csütörtök esti jegyzésén a forint 0,1 százalékkal áll erősebben az októberi kezdésnél az euróval és 0,2 százalékkal erősebben a dollárral szemben, a svájci frankkal szemben viszont 0,7 százalékkal áll gyengébben. Szerda esti jegyzésén a forint még mindhárom devizával szemben gyengébben állt a hó eleji árfolyamánál, a svájci frankkal szemben egy százalékkal.

Az év eleji jegyzéshez képest a forint egy százalékkal áll erősebben az euróval és 4,3 százalékkal gyengébben a dollárral szemben. A svájci frank jegyzése nagyjából megfelel az év elejinek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!