TV műsor

Diákok fejlesztettek tudásmegosztó portált a Belügyminisztérium és a NISZ Zrt. programozói versenyén

Gazdaság, 2021.04.22

Középiskolás diákok fejlesztettek online kapcsolattartásra és közösségépítésre  is alkalmas tudásmegosztó portált nyílt forráskódú technológiák alkalmazásával a Belügyminisztérium és a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. programozói versenyén - közölte a NISZ Zrt. az MTI-vel csütörtökön.  

A közlemény szerint a verseny azért jött létre, hogy megismertesse a fiatalokat a nyílt forráskódú, vagyis szabadon használható, fejleszthető technológiákkal, amelyek a magyar közigazgatásban is fontos szerepet töltenek be - írták.

A szervezők célja hosszabb távon egy olyan nyílt forráskódú közösség létrehozása, amely egyesítené a most még szigetszerűen tevékenykedő kisebb közösségeket - tették hozzá.

Hajzer Károly, a Belügyminisztérium informatikai helyettes államtitkára a közlemény szerint elmondta, hogy a megmérettetésre egyre felkészültebb diákok érkeznek.

Bancsics Ferenc, a NISZ vezérigazgatója azt emelte ki, hogy a nyílt forráskód területén elengedhetetlen az online tudásmegosztás. Hozzátette, hogy a diákok által fejlesztett tudásmegosztó portálok összefogják a fejlesztőket, üzemeltetőket és felhasználókat, lehetőséget teremtve az online eszmecserére.

Az idei Kódolj határok nélkül! verseny középiskolai kategóriájának első díját a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Széchenyi István Technikum és Kollégium csapata nyerte. A második a Békéscsabai Szakképzési Centrum Nemes Tihamér Technikum és Kollégium csapata. A harmadik helyezést a budapesti Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium csapata érte el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!