Dinamikus növekedést vár az idén a digitális épületinformációs modellezés európai élvonalába került BuildEXT Kft.

Gazdaság, 2022.02.22

A szolgáltatásuk iránt erősödő kereslet hatására idén mintegy 40 százalékos árbevétel-növekedéssel számol a digitális épületinformációs modellezésre (BIM) specializálódott tervezőiroda, a BuildEXT Kft., amelyet a közép-európai régióból egyedüliként választott be idén a Construction Tech Review globális építőipari magazin Európa top 10 BIM-szolgáltatója közé - tájékoztatta az MTI-t kedden a társaság.

A BuildEXT Kft. olyan komplex virtuális tervezést biztosít, amely lehetővé teszi az épületek tervezési, építési és üzemeltetési folyamatainak átfogó digitális modellek segítségével
történő szimulálását és optimalizálását az épület teljes életciklusán átívelően.

A társaság tájékoztatása szerint a magazin szerkesztőségének szakmai stábja többlépcsős minősítési folyamatot követően - az olvasók, saját piackutatóik és egy iparági grémium bevonásával - harmadik alkalommal adja közre a kontinens top 10 BIM-megoldásszolgáltatójának listáját.

Livják Csaba, a cég alapító tulajdonosa és ügyvezető igazgatója a közleményben úgy fogalmazott, markáns pozitív visszajelzés számukra, hogy a nemzetközi szakmai magazin egyetlen közép-európai vállalatként az európai top 10-be sorolta cégüket.

A közleményben ismertetik, hogy a BuildEXT nevéhez fűződik a veszprémi és budapesti Continental-telephelyek generáltervezése, és a mintegy 90 000 négyzetméteres Bosch Campus II koncepcióterve. A vállalat több irodaház, adatközpont, tiszta tér és speciális technológiai központ mellett - a SYNLAB megbízásából - generáltervezőként vett részt Közép-Európa legnagyobb orvosanalitikai laborjának, valamint - a cég történetének első állami megbízásaként - a Nemzeti Oltóanyaggyár tervezésében.

A BuildEXT Kft. BIM-szolgáltatásaira külföldről is van kereslet. A társaság az elmúlt öt évben megötszörözte bevételét, jelenleg Budapesten és Münchenben is működtet irodát. A vállalat projektjeinek átlagos beruházási költsége 1-30 milliárd forint közötti, és mintegy 200 mérnök munkáját integrálják napi szinten 60 szakágban, évente 180-200 projektben. A tervek szerint a társaság 2022-ben 20 százalékkal bővíti dolgozói számát. A BuildEXT Kft. nettó árbevétele az előző évhez viszonyítva 2021-ben 53 százalékos növekedéssel átlépte az 1 milliárd forintos határt, és ezzel a 20 legnagyobb árbevételű hazai tervezőiroda közé került - írják a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!