Döntött az OXO Technologies közgyűlése a társaság székhelyének áthelyezéséről Hollandiába

Gazdaság, 2024.06.18

Az OXO Technologies Holding Nyrt. kedden megtartott közgyűlése egyhangúlag és véglegesen jóváhagyta a társaság székhelyének áthelyezését Budapestről a hollandiai Rotterdamba - tájékoztatta az MTI-t a társaság kedden.

A közlemény szerint a székhelyáthelyezés jogi folyamata a következő hónapokban zárul.

A társasági átalakulástól és a székhelyváltoztatástól függetlenül az OXO részvényeivel folyamatosan zajlik a kereskedés a BÉT Xtend piacán, és az átalakulás lezárultával a részvényesek automatikusan rendelkeznek a Hollandiában bejegyzésre került társaság azonos számú és névértékű részvényével - tájékoztattak.

A keddi közgyűlési döntéssel és a szükséges vagyonmérleg és átalakulási tervezetek jóváhagyásával megindul az a jogi eljárás, amelynek eredményeként a társaság nyilvános részvénytársaságként kikerül a magyar cégnyilvántartásból és változatlan részvényesi körrel, tulajdonosi és tőkeszerkezettel, jogfolytonosan jegyzik be NV (Naamloze Vennootschap) társasági formában a holland cégnyilvántartásba - írták.

Korábbi tájékoztatójukban a székhelyváltoztatást azzal indokolták: a cég befektetéseit már nem kizárólagosan Magyarországon hajtja végre, egyre több nemzetközi célpontot vizsgál,
meglévő befektetései exit tárgyalása során is nemzetközi szereplőkkel egyeztet. A további növekedés érdekében forrásbevonásokat készít elő, amelyekben már nem a hazai befektetői kört szólítja meg.
Az egyeztetések során azt tapasztalták, hogy egy nem kizárólag magyar vezetésű és működési területű, lehetőség szerint nem csupán a régióra, hanem egész Európára fókuszáló befektetési holding, illetve ilyen területi hatállyal működő befektetési alapok lehetnek képesek további jelentősebb befektetői kör megszólítására.

Az OXO Technologies Holding a székhelyváltoztatás jogi folyamatának végeztével továbbra is végre kívánja hajtani részvényeinek a BÉT Standard piacra történő bevezetését, melynek előkészületi munkálatait a közelmúltban megkezdte.

A székhelyváltoztatás, a BÉT Standard piaci bevezetés, valamint az ezzel párhuzamosan zajló további tőkebevonási és növekedési tervek megvalósítása a későbbiekben biztosíthatják annak lehetőségét, hogy a társaság részvényeit egy másik európai nyilvános értékpapírpiacra is bevezesse, dual vagy cross listing keretében, amellyel szélesítheti befektetői körét és növelheti a részvények likviditását.

Az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023-ban váltott a nemzetközi (IFRS) könyviteli elszámolásra valamint még ugyanebben az évben forintról euróra változtatta számviteli és a részvények kereskedési devizanemét. Az igazgatóság 2023. februárjában döntött a magyarországi székhelyének áthelyezéséről és a 2023 júniusi közgyűlésen elfogadott határozat értelmében a célország Hollandia lett.

A társaság 2023-as beszámolója szerint működésének negyedik évét 943,171 euró adózás utáni nyereséggel zárta, az előző évi 776,808 euró után. Az egy részvényre jutó nyereség 2022-es 0,4323 euróról 2023-ban 0,5035 euróra nőtt. Tavaly a társaság eszközállománya 2 millió euróval 16,182 millió euróra emelkedett, az eredménytartalék 1,888 millió euróra bővült.

A tarsáság a BÉT Xtend kategóriájában forgó részvényeinek árfolyama az elmúlt 12 hónapban 4,6 euró és 8 euró között mozgott. A hétfői kereskedésben a részvény jegyzése 6,5 eurón állt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!