Egyetemi startupoknak ad 20 milliós befektetést a Startup Campus University

Gazdaság, 2021.03.31

Kilencedik alkalommal indul el a Startup Campus és az MFB csoporthoz tartozó Hiventures közös, egyetemi innovációkat felkaroló inkubációs programja, amelyre bármilyen ötlettel lehet jelentkezni, emellett a 2021-es tavaszi-nyári program kihívásait az Adria Port határozta meg logisztika, kikötői technológia és tengeri közlekedés témakörében, amely kiemelt figyelmet kap az idén.

A szervezők közleménye szerint a programba bekerülők vállalkozásfejlesztési képzést kapnak, a legjobbak 20 millió forintos kezdőbefektetést is elnyerhetnek.

A kezdeményezés mögé egyetemi partnerként a győri Széchenyi István Egyetem, szakmai partnerként pedig a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, a Hungarian Startup University Program, valamint az Adria Port állt be - tették hozzá.

Az idén bekerülő csapatok egy hathetes, online vállalkozásfejlesztési képzéssel kezdik meg a programot, ahol a lean startup módszertannal és az üzleti modellel kezdve a termékfejlesztésen és az értékesítésen át a befektetési pitch kidolgozásáig átfogó képet kapnak a vállalkozásindítás alapjairól - írták.

Az inkubáció végén a csapatok befektetők és iparági szakemberek előtt mutathatják be a projektjeiket, az arra érett startupok pedig a Hiventures és a Startup Campus 20 millió forintos kezdőbefektetését is megszerezhetik.

Az inkubációs program nyitott itthon és külföldön élő magyarok számára egyaránt, viszont feltétel, hogy a csapatban legalább egy egyetemista legyen. A szervezők május 23. éjfélig várják a legalább kétfős csapatok jelentkezését. Részletek a Startup Campus University honlapján - közölték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!