TV műsor

Egyszerűsödött az Élvonal kutatói pályázat rendszere

Gazdaság, 2019.10.24

Egyszerűsödött az Élvonal elnevezésű kutatói pályázat rendszere, az uniós bírálatokat Magyarországon is elfogadják, és egyszerűsödött a költségek átcsoportosítása is - mondta Szabó István, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökhelyettese csütörtökön az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Kifejtette: ha a kutató az Európai Unió felé is benyújtotta kutatói pályázatát, akkor annak bírálatát már Magyarországon is elfogadják, mivel világszinten elismert rendszerről van szó. Emellett a kutatás során felmerülő költségátcsoportosítást is könnyebb elvégezni, mivel a szemlélet szerint a kutatónak kutatnia és nem adminisztrálnia kellene - tette hozzá.

Az Élvonal pályázattal kapcsolatban kifejtette: harmadszor hirdetik meg és több program is megelőzi.

Az egymásra épülő, egyre nagyobb elvárásokat támasztó programokkal a teljes kutatói életpályát képes a hazai rendszer lefedni - mondta Szabó István.

Hozzátette: mostantól olyanok is pályázhatnak az Élvonal programban, akik bizonyították, hogy képesek uniós kutatási forrásokat lekötni, vagy a témájuk ugyan kiváló volt, de finanszírozás hiányában nem kaptak rá pénzt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!