Együttműködési megállapodást kötött a Joint Venture Szövetség és a Magyar Gazdaságfejlesztési Ügynökség

Gazdaság, 2024.05.22

Együttműködési megállapodást írt alá a Joint Venture Szövetség (JVSZ) és a Magyar Gazdaságfejlesztési Ügynökség (MGFÜ). A megállapodás célja, hogy a hazai kkv-k minél hatékonyabban férhessenek hozzá az elérhető finanszírozási eszközökhöz és szakmai támogatási lehetőségekhez - közölték a szervezetek szerdán az MTI-vel.

A megállapodással kiemelt figyelmet kap a vállalkozásfejlesztési tevékenységek összehangolása is - tették hozzá.

Közölték: azon fognak dolgozni, hogy feltárják és optimalizálják az intézményrendszer szereplőinek működésében meglévő párhuzamosságokat, valamint kihasználják a lehetséges szinergiákat, ezáltal segítve a kkv-szektor fejlődését és megerősödését. Az együttműködés fókuszában többek között a kkv-k generációváltásának segítése, a beszállítófejlesztés és a külpiaci megjelenés áll.

Szabados Richárd, az MGFÜ ügyvezetője kiemelte: a cél a hazai vállalkozásfejlesztési intézményrendszer továbbfejlesztése, valamint a hazai kkv-k számára könnyen és gyorsan hozzáférhető fejlesztéspolitikai, finanszírozási eszközrendszer biztosítása. Az MGFÜ kiemelt gazdaságfejlesztési ügynökségként egyre több magyar vállalkozást kíván elérni célzott támogatási programokkal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!