Együttműködési megállapodást kötött a Vantage Towers és az Antenna Hungária

Gazdaság, 2021.03.02

Együttműködési megállapodást írt alá a Vantage Towers toronyvállalat  az Antenna Hungáriával, hogy a bázisállomások hatékony kihasználásával közösen javíthassák Magyarország hálózati lefedettségét - tájékoztatta a Vantage Towers Magyarország keddi közleményében az MTI-t.

A megállapodás értelmében az Antenna Hungária a Vantage Towers tornyain hírközlési szolgáltatásaihoz szükséges berendezéseket fog elhelyezni és beüzemelni.

A közlemény szerint a Vantage Towers 2020 novemberében kezdte meg működését Magyarországon, hogy támogassa Európa digitális transzformációját. A vállalat nem először működik együtt az Antenna Hungáriával, a bázisállomások hatékony kihasználását már korábban megkezdték.

A mostani együttműködés lehetővé teszi az Antenna Hungária számára a Vantage Towers tornyain hírközlési szolgáltatásaihoz szükséges híradástechnikai konténerek, beltéri és kisegítő berendezések, parabola és rádióantennák, valamint az ezekhez kapcsolódó kábelek és egyéb eszközök elhelyezését és beüzemelését.

A Vantage Towers célja, hogy fenntartható módon tegye elérhetővé a szükséges infrastruktúrát Európa digitális fejlődéséhez, ezért a berendezéseknek nyújtott helyen túl szolgáltatja az új berendezések működéséhez szükséges áramot is, amelyet a környezettudatosság jegyében 100 százalékban megújuló forrásból biztosít.

Budai J. Gergő, a Vantage Towers Magyarország vezérigazgatója a közleményben kiemelte, hogy az együttműködés értelmében a Vantage Towers az Antenna Hungária által újonnan elhelyezett és beüzemelt eszközök üzemeltetőjévé is válik.

Árki Zsolt, az Antenna Hungária Zrt. műszaki igazgatója jelezte: minden olyan együttműködés kiemelten fontos az Antenna Hungária számára, amelynek segítségével még jobbá tehetik szolgáltatásaik minőségét. Hangsúlyozta, hogy az együttműködés során a megújuló forrásokból biztosított energiafelhasználás segítségével a környezet védelme is kiemelt szerepet kap.

A Vantage Towers Európa egyik vezető toronyvállalata, amely 10 országban mintegy 82 000 makroállomással rendelkezik. A Vantage Towers Magyarország több mint 2000 állomással a második legnagyobb piaci részesedéssel rendelkezik Magyarországon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!