Együttműködési megállapodást kötött a VOSZ a munkaerő-kölcsönzők szövetségével

Gazdaság, 2024.05.24

A munkaerőpiac hatékonyabb védelme érdekében stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), valamint a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége (MMOSZ) - közölték az érdekképviseletek pénteken az MTI-vel.

A megállapodást a belföldi munkaerőpiac adottságainak és lehetőségeinek feltérképezésével, a munkajogi szabályozás fejlesztésével, illetve a tagvállalatok közötti tudás- és információcsere ösztönzésével indokolták, de fontosnak tekintik a munkaadói érdekvédelmet is a kormányzati tárgyalásokon. A feszes munkaerőpiaci helyzet miatt az együttműködés kiemelt területe az atipikus foglalkoztatás, amely rugalmassága révén versenyképességi lehetőség a munkaadók számára - fogalmaztak.

Az együttműködés az aláírók reménye szerint erősíteni fogja a munkaerőpiac dinamikáját és fokozza a munkahelyteremtési kapacitást, valamint elősegíti a gazdasági növekedést a hatékonyabb és rugalmasabb foglalkoztatási modellek alkalmazásával.

A megállapodás része a 35 éves VOSZ partnerprogram-bővítésének, amely a jövőben további szervezetekre terjedhet ki, miközben az eddigiekkel megújulhatnak a kapcsolatok. Gyakorlatban az MMOSZ-szal sem most kezdődött az együttműködés, a két szervezet már korábban is partnerként dolgozott együtt - tették hozzá.

A honlapjaikon közzétett adatok szerint a VOSZ a közvetlen tagságán és a tagszervezetein keresztül több mint 60 ezer vállalkozást tömörít, az MMOSZ pedig a munkaerő-kölcsönzői piacnak csaknem a kétharmadát képviseli.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!