Együttműködik a Pensum Group és a Livita-Dorta munkaerő-kölcsönző

Gazdaság, 2024.05.10

Együttműködési megállapodást kötött két munkaerő-kölcsönző: a Magyarországon meghatározó pozíciójú Pensum Group és a Komárom-Esztergom vármegyében erős Livita-Dorta Kft. - közölte a Pensum pénteken az MTI-vel.

A társaságok megállapodtak abban, hogy a Pensum a harmadik országbeli munkavállók kölcsönzésével összefüggő feladatokat fogja ellátni, a Livita pedig közreműködik utaztatásukban, szállásoltatásukban és a projektmenedzsmentben.

A Livita-Dorta Kft.-vel kötött megállapodás alapján a Pensum Group nagyjából 400 fős bővüléssel számol harmadik országbeli munkaerő-kölcsönzés területén, ami éves szinten akár 2 milliárd forintos árbevétel-növekedést is eredményezhet a tevékenység felfutását követően - tájékoztattak.

A közlemény szerint a Pensum Group árbevétele tavaly 4,8 milliárd forintra emelkedett. Eközben adózott eredménye több mint duplájára, 74,4 millió forintra nőtt, egyebek között annak köszönhetően, hogy minősített munkaerő-kölcsönzőként növelte a harmadik országbeli munkavállalók számát a kapcsolódó szabályozási lehetőségek között.

Jelezték ugyanakkor, hogy bár a Pensum Group által közvetített harmadik országbeli munkavállalók létszáma folyamatosan nő, de a belföldi munkavállalók száma még mindig jelentősen magasabb, és a társaság továbbra is törekszik az arányok megtartására.

A közlemény szerint a Livita-Dorta Kft. Komárom-Esztergom vármegyében jelentős kapcsolatrendszerrel, kiterjedt ügyfélkörrel, csaknem 500 foglalkoztatottal és 5,7 milliárd forintos árbevétellel rendelkezik.

A Pensum Group Nyrt. 2012-ben alakult, fő tulajdonosai több mint huszonöt éves tapasztalattal rendelkezik a humánerőforrás-szolgáltatások, főként a munkaerő-kölcsönzés területén. Magyarország mellett Ausztriában és Németországban is tevékenykedik, szolgáltatási portfóliójához tartozik egyebek mellett a belföldi és külföldi munkaerő-kölcsönzés, a munkaerő-közvetítés és toborzás, valamint a minősített munkaerő-kölcsönzői tevékenység.

A Pensum Group Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában jegyzik, ezek pénteken 5,31 százalékos emelkedéssel 2380 forinton zártak. Az elmúlt egy évben a papír legalacsonyabb ára 1600 forint, a legmagasabb 2960 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!