Elkezdődött a Civita Group részvényeinek jegyzési időszaka

Gazdaság, 2023.06.02

Elkezdődött a Civita Group Nyrt. részvényeinek június 15-ig tartó jegyzési időszaka a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

Az élelmiszergyártó cég legfeljebb 3 millió darab, 100 forint névértékű törzsrészvény kibocsátását tervezi 650 és 850 forint közötti ársávban, összesen 2 milliárd forint, túljegyzés esetén legfeljebb 2,4 milliárd forint értékben. A részvény-értékesítés vezető forgalmazója az UniCredit Bank, társforgalmazója az MBH Bank - írták.

A Civita Group részvényei május végén kerültek fel a BÉT standard kategóriájának terméklistájára.

A társaság a székhelyén, a Debrecen melletti Monostropályiban Közép-Európa egyik legnagyobb kukoricamalmát működteti 30 éve, és kizárólag magyar gazdáktól vásárolt, GM-mentes kukoricát dolgoz fel, amelyből egyebek közt malomipari termékeket, kukoricatésztát és kukoricaolajat állít elő - írták a közleményben.

Az idén márciusban átadott, évi 15 ezer tonna kapacitású tésztagyártó üzemük is a legjelentősebbek közé tartozik a kontinensen. Emellett olyan gépsorral is rendelkeznek, amely kukoricából készített étkezési eszközök gyártásával évi 500 tonna műanyagot vált ki.

Honlapján a cég az ország vezető kukoricatermék-gyártójaként mutatkozik be, amely a saját márkanéven készülő termékek gyártása mellett a söripar, az élelmiszeripar és a takarmánygyártás beszállítójaként is ismert. Stratégiájuk egyszerre összpontosít a hozzáadott érték és az értékesítés folyamatos növelésére, az ehhez szükséges beruházások költségeit a részvénykibocsátás mellett pályázati forrásokból és hitelekből fedezik. A késztermékek csaknem felét Nyugat-Európában értékesítik, számos országban ugyanis hiánycikk a GMO-mentes kukoricából készült élelmiszer - tették hozzá.

A BÉT honlapján közzétett pénzügyi adatok szerint a Civita Group tavalyi árbevétele meghaladta az 5 milliárd forintot, a 2021-ben a 3 milliárd forintot. Adózott eredménye 2022-ben majdnem 295 millió forintra nőtt az előző évi 139 millió forintról.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!