Emelkedett a CIG Pannónia adózott eredménye az első negyedévben

Gazdaság, 2024.05.30

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. konszolidált adózott eredménye idén az első negyedévben 765 millió forintot tett ki, ami 59 százalékos növekedés a tavaly ugyanebben az időszakban elért, IFRS 17 szabvány szerinti eredményhez képest - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.

Kiemelték, hogy mindezt az IFRS 17 áttérés miatti tőkenövekedés egyszeri, 498 millió forintos társasági adó, valamint a 2022. július 1-től bevezetett extraprofit adó tavalyi 161 millió forintos és idei 294 millió forintos hatásaitól megtisztítva érték el.

A CIG Pannónia díjbevételei idén az év első három hónapjában elérték a 12,1 milliárd forintot, ami éves szinten 14 százalékos növekedés.

A díjbevétel-növekedés motorjai a befektetési egységekhez kötött életbiztosítások (csaknem 1 milliárd forintos növekedés), a vállalati vagyonbiztosítási (712 millió forintos növekedés), és a csoportos baleset- és egészségbiztosítási termékeik (316 millió Ft növekedés) voltak.

A jelentés szerint a biztosító tőkehelyzete stabil, tőkemegfelelési mutatója 220 százalék.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. Csütörtökön nyitás után a papír 0,54 százalékkal, 369 forintra erősödött, az elmúlt egy évben a részvények legalacsonyabb ára 250 forint, a legmagasabb 394 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!