Emelkedett a tartós javak rendelésállománya februárban az Egyesült Államokban

Gazdaság, 2020.03.25

Emelkedett az amerikai feldolgozóiparban a tartós javakra leadott megrendelések értéke februárban, de a szűkebb értelemben vett tőkejavak iránti kereslet erős visszaesése elemzők szerint arra utalhat, hogy a gazdaság már recesszióba került.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete által szerdán közzétett adatok szerint februárban az előző havihoz képest 2,9 milliárd dollárral, 1,2 százalékkal, 249,4 milliárd dollárra emelkedtek a tartós javak iránti megrendelések. Elemzők 0,8 százalékos csökkenésre számítottak.

Az előző hónapban, januárban enyhén nőtt a rendelésállomány, a statisztikai intézet 0,2 százalékos csökkenésről 0,1 százalékos növekedésre javította az adatot.

Hadiipari megrendelések nélkül 0,1 százalékkal nőtt a tartós javak rendelésállománya februárban, míg januárban 3,6 százalékkal bővült. Elemzők 0,9 százalékos csökkenésre számítottak februárról.

Közlekedési eszközök nélkül a tartós javakra leadott megrendelések 0,6 százalékkal csökkentek. Elemzők 0,4 visszaesést vártak a januárban mért 0,6 százalékos emelkedés után.

Az üzleti beruházások fokmérőjének tekintett kategóriában, a repülőgépek nélkül számított polgári célú tőkejavak rendelései 0,8 százalékkal csökkentek februárban. Elemzők 0,4 százalékos visszaesést vártak a januári 1 százalékos emelkedés után. Csökkent a kereslet a gépek, a fémek, a számítógépek és az elektronikai termékek iránt, emelkedett viszont a villamos berendezések és alkatrészek iránt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!