Emelkedett az ANY Biztonsági Nyomda eredménye az első negyedévben

Gazdaság, 2019.05.17

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. 2019. első három hónapjában 755 millió forint kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredményt (EBITDA) ért el, 8 millió forinttal többet az előző év hasonló időszakinál - közölte a társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A tájékoztatás szerint a társaság első negyedévi nettó eredménye 315 millió forintot tett ki, ami 3 millió forinttal alacsonyabb, mint az előző év hasonló időszakában.

Az ANY Biztonsági Nyomdának 2019. első három hónapjában 7,4 milliárd forint árbevétele volt, 4 százalékkal kevesebb, mint a tavaly ilyenkor.

A társaság 2,6 milliárd forint értékben exportált, 34 millió forinttal többet, mint az előző év hasonló időszakában, exportarány így 35 százalékos.

Zsámboki Gábor, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója a társaság jelentésével kapcsolatban kiemelte, a belföldi árbevételük a kutatási, fejlesztési tevékenységünknek és az elmúlt időszakban végrehajtott hatékonyságot és minőséget növelő beruházásainknak köszönhetően stabil.

A magas minőségű és hozzáadott értékű termékeik egyre elismertebbek, a nyomda presztízse folyamatosan növekszik az export piacokon, amely megmutatkozik az egyre bővülő piacok és az előkészítés alatt lévő projektek számában. A további növekedéshez szükséges kapacitásbővítést segíti az új nyomdaépület felépítése, amely a terveknek megfelelően halad - fűzte hozzá vezérigazgató.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!