Emelkedett az eladott új lakások száma az Egyesült Államokban februárban

Gazdaság, 2023.03.23

Az Egyesült Államokban 1,1 százalékkal nőtt az új lakások eladása februárban az előző hónaphoz képest, így az egész évre kivetített értékesítési darabszám tavaly augusztus óta a legmagasabb, 640 ezer volt - közölte az amerikai kereskedelmi minisztérium csütörtökön.

A februári adat nem érte el a 650 ezres piaci előrejelzést. Januárban 633 ezer volt az egész évre kivetített értékesítési darabszám.

Tavaly februárhoz képest 19,0 százalékkal csökkent az újlakás-eladások száma (tavaly februárban 790 ezer új lakást értékesítettek). Az idén februárban eladott új lakások mediánára 438,2 ezer dollárra nőtt az egy évvel korábbi 427,4 ezer dollárról, míg az eladott új lakások átlagos ára az egy évvel korábbi 522,2 ezer dollárról 498,7 ezer dollárra csökkent.

A februári újlakás-eladással számolva 8,2 hónapra lenne szükség az összes új lakás értékesítésére az Egyesült Államokban. A szakértők általában hat hónapot tekintenek egészséges mértékűnek a kereslet és a kínálat közötti egyensúly fenntartásához.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!