Erste-hitelből fejleszti magyarországi létesítményeit a CTP ingatlanfejlesztő

Gazdaság, 2024.03.25

Az osztrák Erste Group Bank AG-vel kötött 90 millió eurós (mintegy 35 milliárd forintos) hitelszerződést az ingatlanfejlesztő CTP magyarországi logisztikai ingatlanjainak finanszírozására - közölte az Erste hétfőn az MTI-vel.

Az ügynöki és biztosítéki ügynöki feladatokat a magyarországi Erste látja el, a finanszírozás 7 évre biztosít forrásokat a CTP belföldi leányvállalatainak. A logisztikai és ipari ingatlanokat működtető vállalat a CTPark Budapest West és a CTPark Budapest East területén fekvő létesítményeit fejleszti a hitelből - közölték.

A beruházó az épületegyüttes megvalósításán túl fenntarthatósági fejlesztéseket is ígér a közlemény szerint. Hozzátették, hogy az Erstével kötött megállapodás hozzájárul a cég növekedési terveinek megvalósításához, amely az évtized végére csoportszinten 20 millió négyzetméter bérbeadható területtel számol.

Honlapja szerint az amszterdami Euronextre bejegyzett vállalat 2023 végén 10 európai országban 11,8 millió négyzetméternyi területtel rendelkezett, az átlagos foglaltság 94 százalék. A fejlesztendő magyarországi létesítmények összterülete megközelíti a 155 ezer négyzetmétert, kihasználtságuk csaknem teljes - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!