TV műsor

Értékállóak és biztonságosak a Pallas Athéné Alapítvány befektetései

Gazdaság, 2021.07.16

A Pallas Athéné Alapítvány eredményesen zárta 2021 második negyedévét, biztonságos és felelősségteljes gazdálkodásának köszönhetően - közölte az alapítvány az MTI-vel pénteken.

Az Optima Befektetési Zrt. mint az alapítványi vagyon kezelője, 230 millió forinttal gyarapította az alapítványi összvagyont, így az a második negyedév végén 280,1 milliárd forintot tett ki. A folyamatos vagyonnövekedés mellett az alapítvány létrejötte óta 11,1 milliárd forint értékben 1580 oktatási, tudományos pályázatot támogatott a tájékoztatás szerint.

Közölték: a Pallas Athéné Alapítvány és jogelődjeinek juttatott összesen 266,4 milliárd forintnyi vagyon értéke a 2021. június 30-i állapot szerint 280,1 milliárd forint. Az alapítvány és az általa alapított gazdasági társaságok 253,6 milliárd forintot befektetési jegybe, 9,8 milliárd forintot ingatlanba, 4,2 milliárd forintot bankbetétbe, 12,6 milliárd forintot pedig vállalati kötvényekbe fektettek be.

A közlemény emlékeztet arra, hogy az alapítvány a formából adódó szabályozás miatt is köteles megőrizni a rábízott vagyont. Nem költheti el, csak befektetheti, és a hozamát használhatja fel tevékenysége során. Az alapító által juttatott vagyont az alapítvány körültekintő kockázatvállalással kezeli oly módon, hogy biztonságos befektetéssel a lehető legmagasabb hozamot éri el. Az átlátható működés érdekében az alapítvány negyedévente kimutatást közöl vagyonelemei helyzetéről - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!