Februárban csökkent a kiadott lakásépítési engedélyek száma az Egyesült Államokban

Gazdaság, 2021.03.17

A vártnál nagyobb mértékben csökkent februárban az előző havi 15 éves csúcsról a kiadott lakásépítési engedélyek száma az Egyesült Államokban, a megkezdett lakásépítések száma pedig hat havi mélypontra csökkent a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau szerdai jelentése alapján.

Februárban szezonális kiigazítással évesítve 1,682 millióra csökkent a januári 1,886 milliós 15 éves csúcsról az Egyesült Államokban kiadott lakásépítési engedélyek száma, valamint alacsonyabb lett az 1,75 milliós piaci várakozásoknál is.

A családiház-építésekre kiadott engedélyek száma februárban 10,0 százalékkal csökkent az előző haviról 1,143 milliós évesített tételre. A társasház-építési engedélyek száma 12,8 százalékkal csökkent évesített 539 ezerre.

A megkezdett lakásépítések száma februárban az előző havihoz képest 10,3 százalékkal hat havi mélypontra, évesített 1,421 millióra csökkent, kevesebbre az 1,56 milliós piaci várakozásnál.

A megkezdett családiház-építkezések száma évesítve 1,040 millió volt februárban, 8,5 százalékkal alacsonyabb a januárinál.
https://www.census.gov/construction/nrc/pdf/newresconst.pdf
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!